« Back to All Blogs

Nieuwe MaxClass release: Dialogen, klassen-banners, betere afbeeldingen en meer

Afgelopen weekend is er een nieuwe ‘release’ van MaxClass live gegaan. Dit is een pakket van honderden kleine en grote verbeteringen en nieuwe functies. Met de volgende samenvatting laten wij zien wat de zichtbare verbeteringen voor jouw school, klas of groep betekenen.  

 

Discussies worden dialogen

Op basis van ervaringen van onze gebruikers heten “Discussies” voortaan “Dialogen”. Ook hebben wij meteen de interface verbeterd voor langere dialogen.  
Discussies waren tot nu toe altijd  groepsdiscussies  , maar met deze release kun je ook "Persoonlijke dialogen" kiezen, voor één-op-één communicatie tussen de leerkracht en een specifiek ouder, verzorger of leerling. Deze persoonlijke dialogen kan je inzetten voor voortgangsverslagen, logboeken en meer.  
N.B. Net zoals bij de Persoonlijke Mappen bij de Docs, kunnen ouders en verzorgers de dialogen van hun kind inzien.

 

Banners voor klassen en groepen

Dankzij de feedback van onze gebruikers hebben we de lijst met klassen en groepen verbeterd, onder andere door banners te introduceren. Ga naar de instellingen van een klas of groep en selecteer “Naam, Zichtbaarheid en Banner” en voeg een banner toe. School-beheerders kunnen ook een standaard-banner voor alle klassen instellen: ga naar de School-instellingen> School-skin en voeg een standaard-banner toe.

NB: een banner is 300 x 150 pixels groot. Je krijgt van MaxClass automatisch een standaard-banner. Hulp nodig? Laat het ons weten!

 

Betere kwaliteit van afbeeldingen

Wanneer je afbeeldingen upload bij MaxClass, bijvoorbeeld bij het prikbord, comprimeren wij deze zodat ze snel laden, ook op mobiel. Met deze release zijn alle plaatjes – ook uit het verleden – van betere kwaliteit geworden terwijl ze maar een heel klein beetje zwaarder worden.

 

Een uitnodiging maken voor open toegang

Het uitnodigen van nieuwe leden voor een klas of groep kan op verschillende manieren. Klik op “Uitnodigen” om de mogelijkheden te verkennen. Meestal wil je precies in de hand hebben wie wordt toegelaten en zal je de optie "Meerdere leden toevoegen" gebruiken om namen en e-mailadressen in te voeren. Als je ervoor kiest om mensen toe te voegen zonder hun naam van tevoren te weten, kan je de optie "Stuur of kopieer link" gebruiken. Mensen die de uitnodiging accepteren, worden toegevoegd aan de "Nieuw lid" wachtrij en jij (de beheerder) wordt gevraagd om ze binnen te laten.  
Nieuw is nu de mogelijkheid om die laatste stap over te slaan. Ga naar de "Stuur link" optie en selecteer de "Sla wachtrij voor nieuwe leden over” (je ontvangt een notificatie wanneer een nieuw lid in de groep is gekomen)". Dit werkt alleen voor ouders of de leden in een Simpelgroep. 
Gebruik deze optie met de nodige voorzichtigheid! Als je toestemming hebt gegeven om de uitnodigingslink te delen, staat je klas of groep open voor iedereen (hoewel je de open uitnodiging op elk gewenst moment kunt uitschakelen).

 

Print uitnodiging opgegaan in “Stuur of kopieer link”

Mocht je een uitnodiging willen printen, maak je eerst een link aan met “Maak of kopieer link”. Er verschijnt dan een print knop of je kunt de link zelf kopiëren.

 

Export verplaatst

De export naar Excel en CSV is verplaatst naar “Leden Indelen” zodat het duidelijker is dat gewone leden geen complete export kunnen maken.

 

Alle leden van een school exporteren?

Deze nieuwe functie staat onder de school-instellingen. (alleen voor school-beheerders, levert een lijst met de leden alfabetisch per klas onder elkaar)

 

Nieuwe meldingen voor beheerders

Meestal voeg je als beheerder zelf ouders, leerlingen of medewerkers toe aan een klas of groep. Met deze release krijgt de beheerder een melding wanneer iemand op een andere manier de groep binnen komt. Dit kan door de hierboven beschreven link te volgen of wanneer ouders of verzorgers hun kind via de “Familie” functie toevoegen.

 

Wat denk je? 

Echt blij of een toch niet helemaal? Laat het ons weten wat je denkt met de feedback-knop onderaan een MaxClass  pagina.

 Copyright MaxClass