« Back to All Blogs

Nieuw: MaxClass nu nog opgeruimder! Jouw school ook opruimen?

Meestal schrijven we over nieuwe functies die duidelijk zichtbaar zijn voor beheerders of voor leden van MaxClass-scholen. Deze keer niet. Nieuw voor MaxClass is een geheel herschreven “data cleaner”. Omdat we met miljoenen content-items te maken hebben, is het belangrijk om ze nauwkeurig op te ruimen als ze niet meer nodig zijn. Toen we begonnen met het ontwerpen van de MaxClass-architectuur, dachten we dat we zoveel mogelijk inhoud beschikbaar moesten houden. 

Met de release van vandaag, hebben we dat veranderd. Als je een structuur op het hoogste niveau weggooit (bv een album met foto's), wordt ook de onderliggende inhoud verwijdert. Waarom? Nou, we moeten onze opslag goed beheren, verwarring voorkomen en vooral ook privacy respecteren. Dit wordt ondersteund als je zeker weet dat onderliggende inhoud verwijderd is.

Maar om oude data op te ruimen hebben we ook jouw hulp nodig. Wij vragen de beheerders van scholen die tijdelijk zijn gebruikt of bv zijn samengevoegd met andere scholen waardoor een van de twee MaxClass scholen in onbruik is geraakt, ons te helpen met opruimen. Heb je de school niet meer nodig? Stuur ons na inloggen via de Feedback-knop onder aan het scherm, een bericht met een link naar de school en een verzoek tot opruimen.
Wij zorgen na een controle voor de rest.Copyright MaxClass