« Back to All Blogs

Mailadressen verder afgeschermd

In het kader van de verbetering van de privacy worden de gegevens in MaxClass telkens beter afgeschermd. Het was al zo dat gegevens nooit buiten een groep of school gedeeld konden worden. Het is nu ook niet meer mogelijk voor ouders om e-mailadressen van klasgenoten en eventuele geboortedata te downloaden. Dit was al niet mogelijk voor leden van andere klassen of groepen in de school of voor leerlingen. Mocht je als ouder alsnog de lijst willen én de school staat dit toe, dan kan je de leerkracht of beheerder een export maken naar Excel of CSV. Als ouder kan je nog wel een lijst downloaden, maar daarop zijn de gegevens die de leden uitzetten in de privacy instellingen en emailadressen en geboortedatum weggelaten.

Wanneer er e-mails worden verstuurd via MaxClass, worden de e-mailadressen automatisch afgeschermd via een e-mail alias. Let wel op: als je e-mail direct vanuit je e-mailprogramma verstuurd, is het mogelijk dat er een e-mailadres in de mail wordt opgenomen. Dit kan je voorkomen door de e-mail via “Berichten” in MaxClass te versturen.

Wil je helemaal geen e-mail meer van de groep? Klik dan op de afmeldlink onder aan de mail. Je kunt je hier afmelden voor alle email  of specifiek voor bepaalde klassen en groepen.

Meer weten over privacy: lees de help of de privacy policies: http://www.maxclass.com/help-privacyCopyright MaxClass