« Back to All Blogs

Foto's en documenten op MaxClass downloaden en klassen en groepen opruimen.

 

Wordt je account of je klas of groep op MaxClass verwijderd? Vergeet niet eerst foto’s en documenten te downloaden. 

 

Foto’s of Documenten downloaden

Foto’s en documenten kan je eenvoudig per map downloaden. 

1. Kies bij Albums of bij Docs de lijstweergave door op "Lijst" te klikken

2. Selecteer een map

3. Kies Meer > Download als zip.

Wanneer je meerdere mappen aanklikt worden de foto's bij elkaar in een zip bestand gezet.

 

Je account verwijderen

Hier hoef je niets voor te doen. Je school ruimt te school of klassen op en dan wordt je account na een aantal maanden automatisch verwijdert.

 

Een klas of groep verwijderen (alleen klassenbeheerders of schoolbeheerders).

Een klas kan worden gearchiveerd maar ook definitief worden verwijderd.

  1. Laat de leden weten wat er gaat gebeuren en leg uit hoe je bijvoorbeeld foto’s kan downloaden.
  2. Kies in de klas “Instellingen”.
  3. Kies “Archiveer of verwijder”” en dan “Verwijderen”.

De leden exporteren (alleen schoolbeheerders).

De lijst met leden is alleen te downloaden door een schoolbeheerder.

  1. Ga naar de School-instellingen
  2. Kies Exporteren
  3. Kies Excel of CSV

 

Een school verwijderen (alleen schoolbeheerders).

Wil je dat de hele school wordt verwijderd? Dan kan je wachten tot januari en dan zal MaxClass Support dit voor je doen. Hier hoef je niets voor te doen. Ben je de beheerder van de school en wil je dat dit eerder gebeurt? Log dan in en stuur ons een mail via de Feedback functie onder aan het scherm. Na een controle wordt de school verwijderd. In alle gevallen voldoet u straks aan de AVG. Lees hier meer over de sluiting van MaxClass.



Copyright MaxClass