« Back to All Blogs

MaxClass en Schoolbank?

MaxClass opent aanval op Schoolbank

Vanaf de live gang een paar maanden geleden startte al een paar honderd scholen over heel Nederland met het uitproberen van MaxClass. Maar al snel kwam de vraag: wat gebeurt er als een klas eindigt? Wat gebeurt er bijvoorbeeld met groep 8 als de kinderen naar de middelbare school vertrekken?

MaxClass ontving wekelijks de vraag met het verzoek of de klassen niet bewaard konden worden zodat klasgenoten en hun ouders later nog konden terugkijken naar berichten, foto’s en andere uitingen en vooral ook weer in contact konden komen met elkaar.
Vanaf deze week is het voor MaxClass klassen en groepen mogelijk om te archiveren. Hiermee wordt een klas ‘bevroren’ maar kunnen gebruikers wel elkaar blijven bereiken via de berichtenfunctie van MaxClass. Intussen kunnen gebruikers ook verder in andere klassen binnen MaxClass.

Van oudsher is dit een functie van Schoolbank.nl, de succesvolle site van Sanoma die zij in 2007 van internetbedrijf Rosetta overnam. Schoolbank richt zich dan uitsluitend op het verleden en MaxClass meer op de actieve sociale communicatie van leerlingen, ouders en leerkrachten maar met de MaxClass Archief functie ontstaat een interessante overlap tussen de sites.

 Michiel Klønhammer, MaxClass oprichter over de nieuwe mogelijkheden:

 “Toen wij MaxClass ontwierpen ontstond er direct de vraag over dat archiveren. Heel eerlijk gezegd was ik er op tegen. Ik zag te veel nadelen zoals langdurige opslag en gedoe rond toegangsbeheer maar het was ons ontwikkelteam dat mij overtuigde dat het heel haalbaar was. Opslag wordt met de dag goedkoper en wij hebben nu toch al gebruikers die in verschillende klassen en scholen zitten.
Wel moesten wij oplossingen vinden voor de interface. Voor ons is het verleden een extraatje dat weliswaar veel gevraagd werd, maar niet onze belangrijkste activiteit. Het moet dus niet in de weg zitten.  Het was eigenlijk toen ik foto’s van klassen in MaxClass begon te zien dat ik zag hoe leuk het zou zijn om dat verleden te gaan bewaren. Maar nu dat dit mogelijk is, richten wij ons weer op het actief ondersteunen van de communicatie in levende klassen.”

MaxClass is de hele zomer open!

www.maxclass.comCopyright MaxClass